Prezračevanje

Kontrolirano prezračevanje stanovanja - za zdravje in prijetno počutje kot tudi za zaščito gradbenega jedra je nujno potrebna zadostna izmenjava zraka. Rešitev prinaša prezračevalna naprava: Ustvarja potrebno izmenjavo zraka in regulira zračno vlažnost v prostorih. Sistem preprečuje tvorbo plesni in skrbi za kontrolirano zamenjava izrabljenega zraka v prostoru s svežim, prefiltriranim zunanjim zrakom in s tem za prijetno klimo v prostoru ter zaščito gradbenega jedra.

Prezračevanje je dovajanje zunanjega zraka v stanovanje ob hkratnem odvajanju notranjega zraka v zunanjost. S tem zamenjamo iztrošeni, nečisti in vlažni zrak s svežim, manj zasičenim z vlago. Izmenjava zraka med posameznimi prostori, ob zaprtih oknih, ni prezračevanje; s tem le prerazporedimo zračno vlago znotraj stanovanja.

Z novimi pristopi v gradnji stanovanjskih hiš, ki teži k vedno večji tesnosti in izolativnosti stanovanjskih objektov, je prisilno prezračevanje skoraj obvezno, saj le tako dosežemo zadostno zračenje stavbe in prostorov v njej, s tem pa tudi preprečujemo nastajanje vlage in plesni.

Razlika med prisilnim prezračevanjem in prezračevanjem z odpiranjem oken je predvsem v izgubi energije, ki jo povzroči odpiranje oken. Ko pozimi odpremo okno nam uide ven toplota, kar je potrebno potem nadomestiti z dodatnim ogrevanjem. Ravno tako nam poleti uide v zunanjost ohlajen zrak, ki ga nadomestimo s toplim zrakom iz zunanjosti, ki ga je potrebno ponovno ohladiti. Ogrevanje in ohlajevanje zraka pa pripelje do večje porabe energije in posledično večjih stroškov. Prednost prezračevalnega sistema je tudi, da nam poleti v hišo ne pridejo razni insekti kot so komarji, itd.

Izvajamo :

  • prezračevanje z okroglimi in pravokotnimi prezračevalnimi kanali
  • montaža prezračevalnih naprav (hišnih kakor tudi za komercialno rabo)
  • montaža ventilatorjev ter ostalih komponent prezračevanja

Za omenjene storitve nudimo tudi dobavo materiala in opreme.

Povpraševanje

 

G: 070 747 505 - Franc
G: 070 373 181 - Davor

E: franc@lorber.si
E: davor@lorber.si

 

Povpraševanje

Reference - prezračevanje